Кой и защо продаде Алексей Петров?

Кой и защо продаде Алексей Петров, за да го закопчаят и да опитват 8 месеца да му скалъпят обвинение? Отговорът естествено е извън нашата държава, но с него е свързано и нежеланието на бившия главен прокурор Никола Филчев да се завърне в родината си, тъй като Филчев и Петров бяха свързани... идейно, да речем на първо време тази обвързаност. Към двойката се прибавя и бившият министър на вътрешните работи, Георги Петканов, когото американците недолюбваха и това бе разказано няколко пъти напоследък от днешния премиер Бойко Борисов в история с неиздадена виза за САЩ.

Разногласията с Петканов се усещаха във въздуха още по времето, когато Бойко Борисов бе главен секретар на МВР. Тогава се стигна дотам: подадена информация за снимки на яхта в Монако на хора от правителството на Сакскобургготски, с хора, уличени в криминално минало да не хванат декиш!

Едно не може да отрече днешният премиер Бойко Борисов: американците го подкрепяха непрекъснато и всячески му помагаха в пътя му нагоре към министър-председателския пост! Тази подкрепа продължава и сега, - под една или друга форма...

8 месеца прекара Алексей Петров в ареста и лекари излязоха с експертиза, че той се нуждае от три спешни операции!

Алексей Петров излезе от ареста с медицински експертни препоръки за три операции, но въпреки очакванията да постъпи веднага в болница – той се хвърли в политиката! Диагнозите и необходимостта от операции останаха в близкото минало и както всички медии и повечето управляващи се вълнуваха от „престъпника” Петров, така никой не зададе въпрос на бившата барета:

„А, защо не влезе да се лекуваш, Петров?”

– повечето се отдадоха на мълчание, воглаве с премиера Борисов.

На фона на този незададен, но съвсем логичен въпрос, се изляха сведенията за шестте апратамента на Цветанов и получените от него хонорари от консултантски договори - неизвестно с кого, и за някакъв милион, изчезнал в Столична община, от времето на Цветанов като зам.-кмет. Достатъчно скандали да падне правителството, даже да изчезне от сцената, но говорим за България, а не за Япония, Германия, Великобритания или която и да е друга държава – така че смяна на властта няма да има.

Борисов произнесе крилатата фраза за „заставането” отзад на Цветанов, докато Алексей Петров демонстрираше толерантно държание с Борисов, като ограничи нападките си върху министъра на вътрешните работи.

Яне Янев – обикновено критичен към властта, също показа колко толерантен може да бъде към министър-председателя Бойко Борисов. Даже пуснатия пореден компромат за сексуалните му предпочитания не го ядоса или впечатли?

„В ГЕРБ мъжете обичат жени, а жените обичат мъже. Финансирането на партията е публично. Приходите са обявени на сайта на Сметната палата. Разпоредил съм и проверка и ако се окаже, че в годините назад има нещо нерегламентирано, парите ще му се върнат”.

Дискриминационно, брутално, но казано от премиера Борисов - не подлежи на коментар.

Обвиниха Цветанов - дали Ехото ще заглъхне?

Министърът на вътрешните работи бе обвинен, че част от имотите си е купил с пари с неясен произход. Министър Цветанов от своя страна отказа да обясни за парите, като ги определи като консултантски, но не уточни кого и за какво е консултирал.

Същият министър бе набеден, че по негово време, докато е бил зам.-кмет в Столична община са изчезнали над един милион...

По това Цветан Цветанов пак запази мълчание.

Всеки втори данъкоплатец е убеден, че ГЕРБ се бори с наследството на Тройната коалиция. Всъщност от коалицията, премиерът бори единствено БСП и е необяснимо толерантен към другите две политически сили: ДПС и НДСВ.

Оказа се, че фирмата, снабдила Цветанов с въпросните му апартаменти е на един съдружник на човек от ДПС, Рамадан Аталай и фирма „Юнион Ивкони”, за когото Цветанов побърза да признае, че са дългогодишни семейни приятели.

В предаването „Сеизмограф”, Татяна Дончева поясни, че ГЕРБ и ДПС са си в дружба за векове и от векове. Що се отнася до човека Тодор Бояджиев /известен в Хасково/, семейния приятел на Цветан Цветанов, Дончева припомни следното:

през 2000 година има един изключително дързък магистрален грабеж, на тирове с цигари от Булгартабак-Благоевград в района между Хасково и Стара Загора. В този магистрален грабеж участват и действащи полицаи. Времето е в управленския мандат на правителството на Иван Костов. Полицията издирва авторите на грабежа, накрая ги намира, но също така се натъква на един любопитен факт, че тези цигари от магистралния грабеж са закарани в складове на семейния приятел на сегашния министър на вътрешните работи – Тодор Бояджиев. Случаят е документиран, но изключително скандално е, че човекът, в чиито складове са закарани цигарите от ограбения ТИР. По време на грабежа хората са заковани с белезници и са намерени на следващата сутрин...

Обирът е изключително дързък, участвали са действащи полицаи, а човекът, укрил цигарите се оказва изненадващо свидетел по делото! 2000 година е грабежът, а 2003 година е делото в съда.

Дончева припомни, че си струва делото да се извади отново и да се преразгледа, още повече, че човекът в Хасково е Тодор Бояджиев, и в неговия хотел в Хасковски минерални бани са отсядали хора ог ГЕРБ преди да дойдат изборите. Бояджиев се оказва и човекът, който подпомага партията в пътя й към властта.

Иван Петров, днешен депутат от ГЕРБ е и бивш шеф на полицията в Хасково. Той събира молбите за членство в ГЕРБ, той действа с Тодор Бояджиев докато се учредява партията в района, в мероприятията участва и дъщерята на Тодор Бояджиев, семейният приятел на Цветанов, онзи в чийто склад са намерили цигари от магистралния грабеж от 2000 година. Това е същият Бояджиев, който е продал имоти на Цветанов...Изгодно. Даже много изгодно.

„Интересен е бизнесът на Тодор Бояджиев, още по-интересно е и как областният управител на София от ДПС, Росен Владимиров, му е дал атрактивен имот срещу компенсаторки”...

Въпросът е принципен: как може с министерска заплата може да се купят за две години апартаменти от 200 квадрата и два гаража, да летуваш на „Фламинго” на Албена, където нощувката е между 350 и 600 лева, а да обясняваш, че ядеш хляб, сол и лук – някак не върви – коментира Дончева в студиото на „Сеизмограф”.

Факт е, че Алексей Петров и групата около него се старае всячески да пази Бойко Борисов – само Цветанов не стопля защо се случва това.

Случващото се удря в сърцето част от българските граждани, които са наясно, че тези, които ги управляват са прости, но са същите – работата става много тежка.

Начинът, по който тръгват да бранят Цветанов ще рефлектира в ГЕРБ.

Ранни мутренски периоди, политически договорки, кой на кого какво е обещал – това тече вече 20 години, но то трупа негативизъм в българското общество.

„Бойко Борисов, Алексей Петров са едно и също нещо. И Слави Бинев” - заяви шефката на гражданското "Движение 21" Татяна Дончева в предаването „Сеизмограф”. По думите й обществото пожелало да бъде управлявано от тези, които в ранния преход от 90-те години се биели в дискотека „Дескрим” и разпределяха рекета по „Витошка”. „Това са некомпетентни и неграмотни хора, а обществото не прощава меркантилността - коментира тя. – Цветан Цветанов не е единственият с черпака до казана” – заключи Дончева.

Налага се едно саморазрушително чувство в обществото на българите, за да допуска такива хора да влизат във властта.

Цветанов и пак Цветанов...

В предаването „Отпечатъци” на Мира Баджева Велислава Дърева бе още по-конкретна:

„Министър Цветанов влезе в спиралата на обясненията и няма скоро да излезе оттам. Голяма част от българите не се притесняват, че ги управляват едни хора, които са представители на подземния свят, не се притесняват, че ги управлява човек, който е прочел една книга, защото голяма част от българите и те толкова са прочели. Не се притесняват, че вътрешният министър мисли, че домашният арест е нещо като домашен отпуск, това не ги вълнува. Напротив, те изключително много се радват, когато всяка вечер застават пред телевизора и гледат поредната серия от поредния арест, много добре разбират, досещат се, че това всъщност не е битка с организираната престъпност – целта е да бъдат дискредитирани политическите противници...

Всъщност, те /българите/не се притесняват от разбирането за правосъдие от страна на ГЕРБ, а това разбиране е следното: ти арестувай един човек, може да не го арестуваш, само го обвини, окепази го, издай присъда чрез медиите, през медиите с презумпцията за виновност, пък после той нека да се оправя. Това не ги притеснява. Това обаче, което ги притесни и изведнъж избухна като някаква бомба, се оказаха апартаментите на Цветан Цветанов.

Значи те са склонни да приемат, че ги управляват неграмотни хора, но когато стане дума за 6 апартамента или за вземане на някакъв хонорар, това вече прави впечатление. Т. е. под удар е смисълът на морала на цялото управление на ГЕРБ, защото първо Цветан Цветанов е строителят на тази партия. Всички хора, които ние виждаме по конгресите на ГЕРБ, които са депутати, които са разставени на различни места, в администрацията, тези хора са подбирани персонално от Цветан Цветанов, той ги е харесал по някакви свои критерии.. Освен това, като министър на вътрешните работи, той е стожерът на това управление – основната задача на това управление е битката с корупцията и с организираната престъпност, и когато този стожер се оказва прогнил, и разяден от молци, тогава започва да става страшно за цялото управление – само по себе си.”

Нищо не се знае по консултантските договори на Цветанов, но и той не счита за нужно да обясни каквото и да било. Остава единствено неизвестността дали времето на мълчанието ще стигне, за да се преведат във вид смилаем за публиката въпросните договори, поръчители и прочие, или нещата ще се замажат, умъглят с неясни обяснения и нови компромати срещу противниците на ГЕРБ.

Да се „разсейва” гражданството с показване на някакви огромни палати в различни краища на България, /някои от които нищо чудно да са издигнати в нарушения на закона и с недекларирани доходи – бел. Л. М./- тези въздушни набези не са отговор на въпросите – колко компетентен е Цветанов, та да дава консултации по синхронизиране на законодателството със завършената си спортна академия.

Видео-”разкритията” не са отговор и на въпроси за забогатяването на министъра на вътрешните работи и надиплянето на шест апартамента в имотното му състояние. Отговор трябваше да се даде веднага – трябва да се даде рано или късно, както и обяснение защо министър Цветанов твърди, че е плащал по банков път, а нотариалните му актове, публикувани във в. „Галерия” говорят за „плащане кеш”.

Това, че парламентарната група на ГЕРБ го игра един колективен Матросов и запуши амбразурата с въпроси без отговор, далеч не остави впечатление за компромати и умишлено клатене на правителството.

Не-даването на адекватни отговори събори ГЕРб от столчето на морален стожер – каза го лидерът на тъмносините, Иван Костов, каза го и президентът Георги Първанов – единодушни, без да са се сговаряли.

Димо Гяуров пък не се поколеба да сравни Цветан Цветанов с Ахмед Доган – но не по оправдаването му от съда, а по обвиненията за пари от неясни консултантски хонорари.

Не може повече от година да повтаряш – бившите са крали, бившите са за затвора, бившите са обвинени, и ще бъдат осъдени – а в същото време да имаш зад гърба си подобни действия с неясни доходи и ощепо-неясно придобиване на имоти...

Ситуацията е между : „Който нож вади – от нож умира” и „Не прави това, което не искаш да те сполети” – бумерангът на житейската логика го извади на бял свят.

Дали Доган и Цветанов са огледално съвпадение на казуса с получаване на консултантски хонорари – това никой не се старае да прецезира. Повтаря се формулата за неясни доходи, за неизяснен конфликт на интереси и това за широката публика е напълно достатъчно.

Арестите и предварителното обявяване на присъди – се оказа неработещо и тепърва ще дава горчивите си плодове за пред България и Европа.

Доган се измъкна от ръката на закона заради липсата на закон за конфликт на интереси към момента на подписване на договора за консултации, но затова пък е известна фирмата, която му го възлага, както и размера на хонорара. Човек не може да бъде съден за Закон, който тепърва ще се създаде...

При Цветанов е различно: той категорично отказа да назове консултираните фирми, а и дали посочените 130 000 са единственият хонорар от подобна дейност, или има и други случаи?

И докато Цветан Цветанов лееше интервю след интервю за това, как е изплащал заеми, си спомних един дребен факт: в последните дни на месец юни бе пусната информация, че премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Цветан Цветанов са заличили ипотеките, направени през пролетта на 2009 година преди изборите, в полза на ГЕРБ за по 440 000 лева. Това ставало ясно от декларациите, подадени пред Сметната палата от лицата, заемащи висши държавни длъжности за имуществото, придобито през 2009 година.

Кой може да провери министъра на вътрешните работи? МВР, Прокуратурата – те са под властта на ГЕРБ...

Парламентарна комисия – тя беше отхвърлена от депутатите на ГЕРБ... Каква е причината за отхвърлянето? Та нали цяла България и Европа са уведомени, че ГЕРБ е политическата сила, която е толкова чиста, че даже не трябва да се подлага на проверка?

Всъщност срещу организираната престъпност, срещу Алексей Петров ли се води битка в държавата

докато излизат компромати срещу Цветанов?

Истината е, че отдавна – не се води битка срещу Алексей Петров. Алексей Петров бе в ареста и престоят му там създаваше впечатление, че или го чакат да го пречупят, за да признае необходимото за обвинителите и повтори каквото те – Цветанов и сие, или ще си загине зад решетките от тормоз, побой, влошено здравословно състояние...

Кои са тези „ и сие” – разбира се, сънародниците на американския посланик Джеймс Уорлик, които със съгласието на хората в Израел, които крепяха бившата барета – го продадоха на колегите си от Вашингтон... Защо? В услуга на...еди кой си от властта в България и за да не расте повече рейтингат на Цветанов.

Само Цветан Цветанов не разбра, какво се случва и продължи да върти на празни обороти неговите си тези за „Октопода” – на фона на мълчанието на Бойко Борисов, който се задоволи да произвесе единствено „заставам зад Цветанов”.

Когато някой от върховете на властта застане зад някого – това не винаги е на добро, защото доста изненади идват именно от заставанев гръб.

Посоката на вятъра на промяната

Американският посланик Джеймс Уорлик се умъгли в така създадената ситуация, като измърмори, че в други страни специализираните съдилища работели добре, но България трябвало сама да реши какво ще прави и дали ще създаде такива съдилища...

Яне Янев събра над 200 000 подписа за промяна на Конституцията и превръщането на България от парламентарна в президентска република.

Бойко Борисов иска да бъде следващият президент - и Цветанов трябва да не е добре с главата, ако си въобразява, че лидерът му ще го пусне да заеме поста на държавен глава. Това е основното в събитията, които се случват в родината напоследък... Това е посоката, причината за събитията, които се случват напоследък.

Никакъв Октопод, никаква организирана група, някой метна кокал на Цветанов да се заиграе с Алексей Петров и той, по своему „отработи” темата с видеоарести, закопчаване на легнали мъже, викове и прочие евтини милиционерски номера, които съчетани с десетки интервюта, обвинения срещу корумпираните съдии и произнесени предварително присъди заформиха евтин сериал за гражданството, който следваше да измести от вниманието на данъкоплатците: бюджетните неволи, гаврата на Дянков с лекари, учени, студенти и прочие...

Основният американски човек във властта, министърът на финансите Симеон Дянков разгневи в последните дни на 2009 съдиите и навлече гнева им върху правителството със „случайно” спиране на коледните им надбавки! Оттук нататък, след това упражнение на Дянков – съдиите започнаха гледат под лупа обвиненията, които внасяха хора от прокуратурата по Цветанцветановите акции и мнозинството от задържаните се озоваха на свобода.

В мига, в който стана ясно, че едни 10 тона цирконий, пристигнал от Беларус /според неотречена информация от ДАНС/, стоял на „отговорно” пазене в някакъв склад, и след това се изпарили незнайно къде, като оставили сериозно раздразнени ЦРУ, МИ5...

Яне Янев побърза да съобщи подхвърлената му информация за циркония, побъзра да се похвали и че в Тел Авив го ценят, след което Алексей Петров се озова зад решетките, а на Яне парламентарната група придоби символични размери.

1993 година – не един, не два килограма, а 10 тона изчезнал цирконий и раздразнени ЦРУ и МИ5 – как да не опере някой пешкира?

Кой е бил свързан с това изчезване, кога, срещу какво – историята мълчи и ще мълчи, но това обстоятелство не изключва да падне някоя и друга жертва. И жертвата е добре подбрана – Алексей Петров: бивша барета, добре подготвен, умен, прикрит, свързан с определени хора от чужди спецслужби от една приятелска на САЩ държава. Свързан и верен, даже толерантен към Борисов, но това не го спасява от хвърлянето му на кладата, която не е запалена, но всеки момент може някой да драсне кибрита.

Нито циркония, нито историята с изчезналите милиони на Сретан Йосич, нито разследване на Филчев ще се чуе в близките години. Израел, който има нужда от официален Вашингтон жертва Петров и го даде на американците /респ. Борисов и Цветанов/, но не съвсем.

Т. е. Петров хем бе отстранен, хем няма за какво да го обвинят сериозно, така че да отнесе присъда. Понякога нещата са толкова сериозни, че няма как да стигнат до съда – казваше един приятел, който вече не е между живите.

Седмичен вестник публикува нотариалните актове за апартаментите на Цветанов, в един, от които е записано, че е платено в брой!

А ето и отговора на уличения МВР-министър:

Цветанов: Това са апартаменти, които... всичко, което се е случвало по тяхното закупуване, е минавало по банков път и просто там е напълно прозрачно за всеки един, който би могъл да си направи труда да го провери.

Които, което, който в едно изречение си е върха! Не всеки го може този изказ – факт!

Тогава как Господин Който, което, които са платени парите?

Който лъже – да вдигне ръка!

Ако изобщо това е най-важното и същественото в случващото се.

Дали е виновен Алексей Петров в това, в което го обвиняват? Само Едвин Сугарев може да се хване на тази въдица, той притежава свойството винаги да съзира вината. Даже, когато я няма в зле скалъпено обвинение.

 

Коментари 

 
+3 #3 Звезделина Милева 2010-10-26 12:48
Г-жо Манолова,поздра вявам Ви за тази статия!Това е статията,която очаквам повече от година,макар че изнесеното е само върхът на айсберга.Всеки,който има поне малко осъзнат житейски опит,е очаквал рано или късно въшката да излезе на челото.Ако сме честни,ще излязат пълчища.Не ми се мисли,ако някой разрови около "бащицата" на народа какво ще плъзне.Макар,че изпълзя доста нещо във вид на около 120 депутата,стотиц и и повече чиновници -неуки и нагли по всички държавни служби и ведомства.Смешни ,ама много смешни хора в ръководството на парламента и т.н....
Цитиране
 
 
-5 #2 Нане Вутев 2010-10-25 16:35
ППП - Милионите на Йоца Амстердама (вижте как се казва адвокатът на Ходорковски) не са изчезнали. Човеко ги взе, изпи ракията и каза: "Че видим!" Затова стиска властта с две ръце. Без НСО е заникъде.
Цитиране
 
 
-5 #1 Нане Вутев 2010-10-25 16:27
ПП - "10 тона изчезнал цирконий" се равняват на "10 тона изчезнало злато", ако говорим за чист метал. Изчезнаха 28 кг, откраднати скромно, по ленински, от Минсредмаш. Просто нямаше как директно да отпътуват на юг (тва китайците са голяма досада)и затуй другарите около другаря Луканов измислиха тая врътка.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене