Страшни смешки, смешни страшки на лъжи за оставки с опашки /история, която и за сценарий не става/

Циркът започва с разказ, с елементи на разсъждения, както пише в читанките.

16 март 2012 г., БТВ, "Тази сутрин"

Цветан Цветанов, вицепремиер и заместник-председател на политическа партия ГЕРБ, в предаването на бТВ "Тази сутрин", водещи Анна Цолова и Виктор Николаев

/ да оставим очите и думите да говорят/

Цветан Цветанов, вътрешен министърЦветан Цветанов: Има подадена оставка и премиерът е човекът, който трябва да се съобрази или да не се съобрази с входираните оставки.

Водеща: Помолен ли беше? Извинявайте, че ви прекъсвам. Да уточним!

Някой разбра ли за какво говори МВР-министърът – май не. По традиция и в този случай само той си разбра думите...

16 март 2012 г., БНТ, „Денят започва”

Бойко Борисов – министър-председател на България, в интервю за предаването „Денят започва” на БНТ  - водеща Жени Марчева

От традициите в Катар, през несъстоялия се бизнесфорум, през бавния огън, на който се пече Николай Младенов,…та до оставката на Трайков…

Бойко Борисов, премиерБойко Борисов:… Има, разбира се, и винаги капчица, която прелива и това беше едно брилянтно организирано от външно министерство посещение в Катар. В рамките на два дни – емир, два пъти премиер. За всички, които знаят устройството на Катар и знаят с какво разполага като бюджет и финанси, дойде на крака в хотела, на форума, нашия с куп предложения. Още тази седмица пристигат специалисти за метрото, специалисти в земеделието, специалисти в инфраструктурата, така че да приготвят за края на май, началото на юни посещение на техния премиер тук, с което финализираме инвестициите над 100 млн. евро. И то пилотна инвестиция.

Водещата на предаването Водеща: Капката, за която говорите е фалстартът на бизнес форума в Катар, на който сутринта се оказа, че няма нито един катарски бизнесмен?

Бойко Борисов: То няма как да има

Водеща: Защо?

 

Липсва само премиерското: „Да пукна ако лъжа!...”

Отново „Белене”, отново неизградени интерконекторни връзки…

Водещата на предаването Водеща: Дайте, за спрем упражненията, да кажем дълбочината, истинските причини за тази оставка.

Бойко Борисов: Аз изпратих Трайков преди един месец, лично, заедно с Дянков в Москва. Да каже на руснаците, че няма да строим "Белене" и искам да си вземем да си платим реактора и да си го закараме на "Козлодуй". Аз лично, сега чувам, че щяла да става смяната, защото сме искали "Белене", пък Трайчо не бил искал.

Водещ: Чакайте, чакайте малко, защо...

Бойко Борисов, премиер в предаването на БНТ Бойко Борисов: Ама това са такива измишльотини, просто и приписване. Той бил инакомислещ, чувам аз. На кое? На кое е бил? Че Дянков по мое разпореждане взе лиценза на "Лукойл" и месеци наред нямаха лиценз, докато не си сложат за 30-40 милиона долара апаратура, която да следи входа и изхода на завода. Кой го е правил друг това?

Водеща: Г-н премиер, хайде още веднъж за "Белене" ...

Истината за оставките…да пукна ако лъжа!

Още във вторник министърът на здравеопазването Стефан Константинов си подал оставката, но по стар болшевишки обичай – политбюро на ГЕРБ я задържало, за да дойде мигът, в който ще каже, че е поискана оставката, а не подадена!

За една партия болшевишки тип – оставка не се подава, а се иска - даже, когато е подадена! Затова е партията – да иска оставки!

Що се отнася до вече бившия министър Трайков, там нещата са още по-тъпи: слязъл кацнал от Катар и силовият вицепремиер Цветан Цветанов му ПОИСКАЛ?!? оставката!

Силов министър на министъра на икономиката! В кое време живеем – в годините на Берия, или годините на Ежов?

Но млъкни, сърце, както беше казал Поетът...

Историята със силовия министър и минстъра на икономиката става още по-забавна: според МВР-министъра, оставката на Трайков било подадена по лични причини!

Докато според самия министър на икономиката, енергетиката и туризма – тя му е била поискана на летището с предложение на което не може да се откаже...

Истината е, че въпросният министър отишъл на следващия ден да си подаде оставката в Министерски съвет!

Няма лични причини, няма каквото и да било!

Не вярвайте на пресцентъра на правителството на ГЕРБ!

Бойко Борисов, премиерМинистър-председателят Бойко Борисов ще предложи персонални промени в правителството, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министрите на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на здравеопазването д-р Стефан Константинов днес подадоха своите оставки.

Молбите им за освобождаване от постовете бяха разгледани от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и бяха приети както от нея, така и от министър-председателя Бойко Борисов.

Нищо от гореописаното не се е случило: нито министрите са подавали оставки в ИК, нито ИК ги е приемало поради простата причина, че здравният министър е депозирал оставката си три дни преди съобщението на пресслужбата на правителството, а министър Трайков изобщо не е подавал оставка преди заседанието на ИБ на ГЕРБ на 15 март вечерта! Той само е бил уведомен от силовия вицепремиер, че трябва да си подаде оставката!

Нека да бъдем точни и коректни когато се пише историята на режима на ГЕРБ!

В крайна сметка остава въпросът: какви оставки е „разгледала” Изпълнителната комисия и какви оставки са приели ГЕРБ-овото политбюро и премиерът Борисов, след като оставката на здравния министър била подадена три дни по-рано, а оставката на колегата му – министър  на икономиката щяла да бъде подадена на следващия ден?!

Така излиза, че силовият вицепремиер Цветанов говори в интервюто си по телевизията на границата на лъжата, и то два пъти: веднъж, че на 15 март министър Трайков е подал оставка и втори път, че го е направил по лични причини!

В този смисъл е правилно написаното в Медияпул, че на Трайчо Трайков са му подали оставката! Правилно, но не съвсем...Правилното би било: на министър Трайков му подадоха предложение да си подаде оставката...

Симеон Дянков - министър на финанситеСмехорията продължава, когато ресорният вице на Трайков, вездесъщият Симеон Дянков обявява, че е знаел три дни по-рано за двете оставки!

И това няма как да се е случило, тъй като не може човек, па макар и министър, и още по-макар Дянков да знае за оставка, която не е била нито поискана, а още по-малко пък подадена!

Да не отварям дума защо Дянков позволи конкуренцията му, другият вицепремиер да върши неговата работа – да пътува до Катар и вместо него да иска оставката ресорния на министър на икономиката, енергетиката и туризма…

Николай Младенов, външен министър, провалил  бизнесфорума в Катар и уредил да уволнят за грешката му министър Трайчо ТрайковТук не мога да пропусна и ролята на Кирияк Стефчов, която прегръща още в Катар външният министър Николай Младенов, като топи по брилянтен начин своя колега Трайков за проваления Бизнес форум, който самият дипломат№1 не е успял да организира! но едно е да  си Трайчо Трайков, а друго - да си кадъра на Сорос и Световната банка, галеника на премиера, когото женят в правителствената резиденция Евксиноград!

Едва ли някой ще се изненада от това гарнирано с класическа интрига предателство - помним как Младенов нарече "боклук" един висш чиновник, за това, че не спазвал повелите на партията ГЕРБ! И не само, че го нарече "боклук", но го направи и по телевизията...а после се отрече?!?

Самият министър Трайков, като една героиня от романите на Бронте първоначално заяви: "Бях свален, не знам защо!", а по-късно простена: Форумът в Катар е идея на Младенов, шокиран съм, че се оправда с мен!

На тези душевни терзания на младия Трайков бих отговорила с една приказка на баба ми: "Като не ставаш за този век, върви в 19-ти или 18-ти!"

Сложете червена точка!

Може ли един министър в правителство, което управлява като едноличен режим на, да откаже на силовия вицепремиер да си подаде оставката? Т. е. може ли да мърда, ако са го хванали за топките?

Отговорът е мъжки – не може!

Не че въпросният силов вице е нещо зловещо, твърдо – не! Това минава само при сценаристите на зловещи сериали!

Човекът под партийната униформа е учил за даскал по физическо и е баща на три деца от една жена /според негово лично признание/! Той е и любител на попкултурата от Полскотръмбешкия регион! А такива хора са нужни за една партия, за да е сплотена! Нужни са и за една държава, в която дисидентството е в чашите с вино и ракия от кварталните кръчми...

Кой е луд да рискува да мръдне, когато е хванат за топките, или да не се съгласи с предложение, на което не може да откаже? Лудите са в историята, а не в политиката...

Кой не е виждал поне веднъж как задържат по грешка хората на Цветанов – на пода, ръцете извити зад гърба и с белезници?

Къде къде по-разумно е да направиш това, което са ти поискали и да не си създаваш главоболия като те проснат на земята, като Ботев четник на брега на Дунава и предстои да я целуваш, докато ти сложат „гривните”?

Кой е луд да воюва с държава, с партия, а по-точно с партия-държава?

Лудите са в историята! В 21 век, хората не рискуват, още повече когато са министри, на които предстои да се превърнат в бивши министри...


 

Коментари 

 
+1 #6 Мечтата на Бутафорко 2012-03-19 08:22
Самият Бойко Бутафорко (най-бутафорния министър-председател в цялата история на България) споделя своята мечта, какви да са нещата, давайки за пример премиера на Катар: "...например премиерът на Катар, ... е собственик на почти всички големи компании в Катар. Като се започне от „Катар Еъруейз”, енергийната им компания, в хотелите, в инфраструктурат а. Емирът съответно пък на Ал Джазира като медия, вие ... знаете какво значи огромни възможности на тези хора. Тя така е конструирана системата там, че вечерта на форума дойдоха всичките, защото тогава идва началникът."

Само че, Бутафорко не отиде да говори там, като равен с равен, а отиде да целува не ръце, не нозе, а зад....!
Цитиране
 
 
0 #5 НЕ ВИ ЛИ ПИСНА 2012-03-18 15:39
Трайчо Тлайков беше един от най-слабите министри в това правителство - то въобще има ли кадърен се питам ?!!!?!? и правилно си отиде - въпросът е защо и как Борисов го разкара - МАЙ НЕ ЗА ТОВА ЧЕ ПРОВАЛИ ИКОНОМИКАТА И НАЙ-ВЕЧЕ ЕНЕРГЕТИКАТА А ЗА НЕЩО ДРУГО !!!
КОГА ЩЕ СИ ОТИДЕ СИМЕОН ДЯНКОВ????? ИСТИНСКИЯТ ВИНОВНИК ЗА ПОЛОЖЕНИЕТO!!!!
Цитиране
 
 
+2 #4 почитател 2012-03-18 11:58
Епично - воюва, белезници, топки...
Струва ми се, че в случая силовият вицепремиер е просто вестител, а слънцеподобният премиер е само маша (не користи ради, а токмо волею пославшей мя и т.н.) Един на нула за Росатом (Ротшилд) срещу Уестингхаус (Рокфелер). Трайков (който е роднина на Дянков и Младенов по майчина линия) няма какво да губи и поповдига кирливата завеска.
Предполагам, че селяшката лакомия на слънцеподобния ще му изяде главата - хем се мъчи да оправдае париците, заради които кака Цъфталинка купи нарочна банка, хем гледа да изкяри нещо и от конкуренцията. А гореупоменатите обичат да се ритат по кокалчетата, но само помежду си. Ако tertia pars реши да се възползва, те го схрускват, без да изплюват кокалци. Ходорковски все пак им е роднина. Рапоня и Пъпеша не са.
Цитиране
 
 
+2 #3 SOS 2012-03-18 07:01
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!ОТ ВСИЧКИ ТВ-ЕКРАНИ СТРУИ ЦИРКАДЖИЛЪК И ПРОСТОТИЯ.НО НЯМА ХЛЯБ И ТОВА Е ПРОБЛЕМА.НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ОТ ЦИРК НА ЦИРК,ТРЯБВА И ХЛЯБ.НЕМАМ ДУМИ!!!
Цитиране
 
 
+1 #2 ra425 2012-03-18 06:19
dobre razraboten scinarii....? No tova se i o4akva6e ....Rabotata im ne varvi ....?predi da otidat v katar si kazah ....? ,,, otivat aslani ste se varnat narani " i ne sam se seizlagal ... nagli LAJCI ... Trai40 sam ste otide na plaj ..., be kato DETCKA GRADINA .... I k"va si mislqt Upravlavastite 4e NARODA IM VQRVA ... , mi te sami ne si vqrvat ....? Blajenni sa veruistete ....? Gospod da im na pomost ....?
Цитиране
 
 
+6 #1 zvezdelina.mileva 2012-03-17 12:24
БРАВО!!!! Все пак, от човешка гледна точка,мъчно ми е за наивника Трайчо Трайков-използваха го да запушва амбразурите и на последната го изхвърлиха като мокро коте.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене